Diakonie slaví 30 let

Dne 20. června 2019 proběhlo slavnostní setkání k příležitosti oslav třiceti let Diakonie v evangelickém kostele U Salvátora. I naše škola patří Diakonii, a tak někteří z nás šli slavit a doplnit mozaiku střípků celé diakonické práce.

Diakonie slaví 30 let

Ten den bylo velké teplo, takže jsme se těšili, že v kostele bude příjemně. V příjemném posezeníjsme prožili bohatý a pestrý program. Spolu s Danielem Ženatým, synodním seniorem ČCE, jsme si připomněli, kde se vzala myšlenka pomoci. Vzpomínali jsme na průkopnické, často nesnadné začátky diakonické práce. Pozdravili nás také přátelé z německé Diakonie. Vyslechli jsme zajímavé rozhovory se zaměstnanci a klienty Diakonie (jedním z řečníků byl i náš pan ředitel Milan Černý). A nakonec nás pan Jan Soběslavský, ředitel Diakonie, pozval ke shlédnutí premiéry krátkého filmu o Diakonii. Někteří z nás vduchu pozdravili i pana Mirka Litomiského, který byl u zrodu naší školy a oslav se ze zdravotních důvodů nemohl zúčastnit.

V průběhu oslav jsme si společně zazpívali a poslouchali hudební skladby v podání orchestru Konzervatoře evangelické akademie v Olomouci avarhanní skladby, které hrál sám dirigent orchestru.

Celou dobu akce běžela sbírka věnovaná podpoře akce "Krabice od bot".

Po skončení oficiálního programu jsme byli všichni pozvaní na občerstvení a setkání s přáteli. Vždyť jsme se museli pozdravit i s těmi, kteří pracují v jiných střediscích Diakonie.

Celý den oslav vyvrcholil koncertem skupiny Hradišťan s Jiřím Pavlicou v Pražské křižovatce.

www.diakonie.cz/prectete-si/co-se-deje/oslavy-tricetin-diakonie