Koncept zahrady je zaměřený na smyslové vnímání světa. Jednotlivé herní prvky tyto smysly podporují.

HMAT se uplatní ve velkých herních prvcích - pískovna,kuří noha, které vyžadují jistou manuální zručnost, stejně jako měkké balóny - fendry. Procvičovat SLUCH je možné u prvku - koncert, kde sestavené hrací nástroje vyluzují různé tóny a zvuky. Sluchové buňky se procvičí i přes šeptandu, která přenáší zvuky na delší vzdálenost.

ZRAK, ČICH a CHUŤ jsou zastoupeny v navržené výsadbě, která je barevně atraktivní a během vegetace se mění. Do záhonů je zakomponována výsada s příjemnou vůní a jedlé rostliny. Vegetaci a celé hřiště je možné příjemně vnímat smysly ze zavěšené sítě mezi stromy nebo z dřevěné lavičky před budovou.

V konceptu zahrady je použito několik typů zpevněných povrchu. Hlavní cesta, která propojuje vstup na zahradu, užitkovou část a vstup do budovy je navržená z litého betonu. Tento povrch je vhodný i pro jízdu na odrážedlech. Pod hlavními hracími prvky je použité pískové a štěrkové podloží. Měkký polyuretanový povrch se vhodně uplatní pod basketbalovým košem. Prostor před altánem a pod pergolou je zpevněný pomocí velkoformátové dlažby, do které budou zabudované mlžící trysky.

A pro radost je v konceptu navržena zapuštěná trampolína. Ze stávajících prvků bylo na zahradě ponechána houpačka - hnízdo a posilovna, která bude přemístěna.

Také může te nahlédnou do projektu.

Začínáme budovat zahradu. Fotografie